31 December 2010

sayonara 2010


my wheather today mai cini cek nak cita pasai tahun 2010..dan saya da nak say goodbye kepada 2010 and house 2...;(

wah tahun baru da dekat..tinggal beberapa jam ja lagi da nak masuk 2011..wow..cepat sangat neh.rasa cm bwu kemarin ja baru sambut 2010. hahah..mesti semua pakat sakan dok atuq tempat nak celebrate new year..wargghh aq celebrate new year kat tmpat tiduq ja..mmg dh mcm 2 teap2 tahun..tak da pun skali seumur idup kuaq melepak celebrate new year kat luar..

2010..byak kenangan yang tercoret secara sengaja dan tak sengaja..banyak sebenarnya kalau nak review sepanjang tahun apa yang jadi..memang tak tercerita la..dan ada gak yang memang tak mau cerita..hehehe..bermulanya sem 2 dan seterusnya sem 3..wargghh..proud daughter..got good result..(bagi aq la)..sepanjang tempoh pengajian kedua2 sem ne memang banyak la kenangan dia..berapa banyak da duit aq melabuq kat ekspo kat uitm 2 memang tak terkira la..berapa banyak jugak mulut aq ne dok caci maki owg..astagfirullahalazim mengucap..mengucap..dan pengalaman macam mana kena pulau dengan owg yang sedia ada rapat..heqan ada jugak jenis manusia yang cepat lupa kulit..tak pa semoga anda berbahagia..dan aq jadi gangster untuk satu hari..dasyat wada..make ur dad proud of u and then he will kick u..hahaha..

tahun ne juga i meet him back..haha.. sapa dia.sapa...p teka la..tak da la jumpa secara terangan tapi cukup la sekadar tahu dia punya keadaan sekarang..at least ada connection aq ngn dia even tak btol2 connect la..actually aq jala dok gedik peqati dia..dia tak da apa pun.tak tau pun..wada..wada..sudah2 la 2..

2010 jugakla tahun dimana saya stat becinta dengan encik blog..yarh angda blogger..credit to shazleen nur yang teach me about diz blog..nice one..i like..

hahaha..this year jugak la ramai yang mendirikan rumah tangga..ramai jugak la..ada owg tu..hat aq suka 2..dia pun da kawin..hahaha..sheikh pun da kawin..adehh..sedihh ;(

dan tahun ne juga aq jadi hak milik mutlak kepade EN. LEE MIN HO..wargh2 mesti da yg geleng kepala marah..jangan jeles yarh..nak wat cena dia sayang aq sowang ja..perasan nak mampuih la..tak pa..skali skala..

have greatest bufday suprise..memang dahsyat la kepada anda2 kakanda2 yang terlibat..tima kasih..jasa kalian sangatla bermakna..:)

diz year jugak aq dah dapat hobby baru...which is beli dan seterusnya baca (novel)..setakat skang kira cm average stat bli sem 3 aq da about 15 novell.actually tak hengat sangat sebb ada yg owg pinjam..sangat menarik bila baca novel sbbnya kadang2 kita boleh push diri kita dalam novel 2..jadi heroin..sweet and i really fall in love with tengku syahran and benz aliff..and my favourite novels ever are aA+Bb n BICARA HATI.pasepa suka?? sbb hero2 cek ada kat c2..hehe..:)

and the best thing i got new handphone..credit to my dad...love u ayah..

dan untuk tahun 2011 ne banyak jugala impian yang nak aq laksanakan..bukan azam sebab kalau dok sakan azam slalu tak penah menjadi..tapi impian 2..kalau tak jadi pn takda la rasa sangat.. sebab impian kan..

dan kata2 semangat untuk puan wada..chayook chayook study hard..get smart and
be the best among the best..be a good wife..hahaha..really perasan..haha.saya dah 20 tahun..walaupun nanti ada yang kata dengan nada tak pueh hati:-
*hang tu tak cukup umuq g..tak payah nak perah santan k*
*xaci aq nak jgak merasa..tak pa nanti aq da kawin aq nak bagi anak2 aq cmua beranak 1 hb 1..beaq owg tak payah buli cam ibu depa kena buli..*

lastly ( 2dia last jugak..punya lama dok merapu ingt tak abs2 da) A VERY HAPPY NEW YEAR TO ALL..semoga tahun yang bakal menjelma will bring a lot of joy and more happiness.. semoga panjang umur dan sentiasa sihat2 belaka..may ALLAH bless all of us in diz new year..amin.


30 December 2010

sometimes...it is true

dj got us falling in love again..wah2..tetiba suka..boring sebenarnya..mungkinkah berblogging untuk kali terakhit sebelum balik arau..owh arau tercinta tak lambat da..dlema blik sbenarnya neh.. hehe..i love this song..tq deejay..here the song..njoy.. :)











29 December 2010

I WISH FOR IT

my forecast today....i want something that i do not know where can i find it..sound crazy rite..i wish for it..mana nak cari ha bnda neh..semalam ada la kat web 2 swuh buy online n pay with USD.. mna cek nak cekau duit..mcam mana pulak nak p bli bkan nya cek terror bab2 nak bli barang online ne..maklumla buta it ckt .dulu masa secondary school bley la order kat budak2 cina yg slalu jual brang mlalui katalog and then bayaq kmudian barang sampai...this stuff really amazing n fantastic..i feel like want to fly to korea n yes i can get it from there ( kalau ada).. i want ..really want it..please please..



ANJELL GROUP

if i cant get all 4..its ok..i just wish diz one..:)..comell




p/s: can anybody tell where can i get dis stuff?????

25 December 2010

why "my wheather forecast 4 today"

why is it from "a feeling continue to blank paper" to " my wheather forecast for today" qasanya da lama kot benda ne bertukar wajah tp rasanya baru hari ini nak story..why it happen suddenly..warrgghh..it is all about PERSONAL TASTE..the second korean drama that i had watched in da semester break..in that drama..the heroin..she always decsribe what she felt by mention like this.." park gae in whether forecast for tomorrow......and she will story about what she gonna feel for tommorow..more about her feeling actually..and this wheather forecast come when she felt something about jeon jin ho..so tak mau nampak sangat aq ciplak sikit skrip dalam drama ne..i have change tomorrow for today..WALAUPUN memang saya terangan ciplaknya..
ok..memandangkan aq da becerita cikit pasal cita neh..dalam cita ne mmg nampak sangat kematangan lee min ho nak compare ngn boys over flower..and the best part is..dalam cita ne..lee min ho sangatla rapat dengan mak dia he was calling his mum with name..sweet an..nak compare ngn BOF..his relationship with his mum no good at all..so sapa2 yang da tgk kedua2 drama ne mmg akan nampakla kematangan dia dalam lakonan..and i will prefer personal taste rather tha BOF but both make me crazy..AND THE BIGGEST REASON WHY I WATCHED THIS DRAMA IS ALL ABOUT HIM..JEON JIN HO..GU JUN PYO AND IT WILL BE DEFINATELY BCOZ OF LEE MIN HO..NOBODY CAN SNATCH HIM FROM ME....
HE IS MINE AND ALWAYS BE MINE..
HOW GERGEOUS R HIM

love him

personal taste

10 December 2010

THANK U ALLAH


im here nak story pasal macam mana aq menhadapi saat2 nak cek result..semalam perasaan ne ok g..cool ja lagi.tak da rasa cuak sangat sebab dok best terbayang MA kat hospital sultanah bahiyah (kpd abg2 MA saya suka anda)..pastu dikejutkan dengan ada yang kata result da keluar kemarin lagi..ada yang dah cek..takpa aq ok g..abg MA punya pasal..bila member2 bercerita tup tap tup tap kat fb aq cool lagi..tapi apabila terdetik nya jam tepat pukul 10 pagi (masyaalah anak dara apa ne pkul 10 bwu bangun) aq troz on9 facebook through fone..then tengok pakat semua post kat status..alhamdulilah la..yaayyhh la..semua nya baik2 belaka..then saat 2 jugak la jantung aq bagaikan tercabut keluar..aduhh azabnya.lpas 2 mak pulak buka pintu bilik asking..da cek ka..hehehe mak blom anak mak takot lagi ne..lepas 2 da te
kan kat fone nak cek email..hahah..tak sanggup lagi lepas 2 saya pun teroz on9 dekat itu lappy..hahah..ada shazleen nur disitu..she acompany me..then i start cek..mula2 tengok kot2 ada yang kena repeat yeaahh alhamdulilah takda..lpas tu baru la tengok result sebenarnya..i screamm aahhhh..yeahh i got it..setelah usaha berhempas pulas..letih kot. xtidoq semua..at last my parent and i cry in front my lappy..hehehe..touching owwhh....hehhe..at last im done..thank u YA ALLAH..for make my effort berbaloi..




n i standing here (actually duduk) i want to dedicated my happiness to :-

to ALLAH S.W.T who always listen 2 my pray . make thing easier for me..sykur sgt
to my mak..ur prayer has change everytng..miracle..thank mak..4 ur doa n for ur support(rasa ada air mta yg meleleh)
to ayah..reward me wit everythng..alwys make my life go smoothly..thanx ayah..4 new handphone..really love it
to my the only abang.thank 4 everything ats jasa ang beli aq macam2..broadband semua..kalau tak da broadband msti x bgus aq pnya term paper..thanx u again
to my both littke sista,..aishah n mieya..thanx kerana manyusahkan kakak..sayang anda be2..
to PN.SALWANA ..MAF lectuter..thanx u madam u have change my persepsi bout betapa sushnya MAF ne..walupn xdapt A.tp at leat agak memuaskan...
to EN. IZWAN..lecturer BEL..a great result..thanx u sir..really have fun in ur class..
to PN NAZIRAH..FAR..killer sbjek kot..mmg cuak smapai nagis2 la nak stdy bnda ne memang fed up..tapi dgn tunjuk ajar madam mmg banyak tapi saya ambik ckit ja..hahaha..(agaknya kalau ambik sebanyak mana madam bagi mesti dahsyat gilak)..semoga anak madam comey macam saya
to ENCIK NAZIR..myob..mmg terbaik..favourite sbjek ever..hehe..thnx sir..walupn dalam class sir saya banyak main..on9 saja..cari macam-macam gambar..interior design ka semua ada..tapi saya tetap belajar.
to MISS ARIFAH..wah miss terbaik la..haha..miss bg hadiah yg sgt betmakna..ingt senang ka nak cekau B+..sush jgk la (wlaupn bg owg lain ia sgtla senang) saya main dalam kelas madam tapi saya suka ada dalam class madam..sebab video2 nya..hahah..
to USTAZAH NAIMAH.,.terima kasih kerana mengajar kami dgn baik sekali..semoga anak ustazah comey
macam saya..
to USTAZAH QURATUNAIN..thanx ustazah saya sagt teruja bla tibanya pukul 3 hari jumaat..sgt teruja nak attend class ustazah..banyak saya belajar n butkan saya x sbar nak kawin..anywy terima kasih ustazah bg markh yg sgt cmerlang wlaupn hafazan saya tunggang langgang..n selamat pengantin baru..
to all my lecturer sampinga....SHAZLEEN NUR (lecturer FAR-publish n share)
MARIA MANSOR (lecturer FAR-cash flow)
NUR IZZATI (lecturer MAF)
NORHAYATI (lecturer MAF-labour)
FARAH NADHIRAH ( lecturer hafazan koko)
dan semua lecturer yg terlibat secara langsung dan secara tak langsung..kamsamhamida

to my x romate.farzana @jack..thanx dear u have influence me a lot bout stdy..tgk awak stdy sya terikut skali..mgkin berkat teap2 malam tidoq ngn budak dekan..hehhe
to semua jiran2 tetangga kat bilik DA 4012..semua la yg terlibat secara langsung dan tak langsung..ada kaitan jugak ooww..
to makcik2 kak2 pakcik2 abg2 adik2..mayang hafa oren...oisshh kalian banyak pengaruhnya diatas kejayaan saya ini kerana anda la yg sentiasa bg saya selesa perut ini dan seterusnya saya boleh stdy dgn baik..hehehe..
dan tak lupa juga kepada..FAHRIN AHMAD, AWAL ASHARI,HRITIK ROSHAN,SAIF ALI KHAN,SHAH RUKH KHAN,LEE MIN HO,ADI PUTRA, MAHER ZAIN, DAN JUGA JUSTIN BIEBER kerana kesudian anda semua dating bersama saya..teman saya sampai subuh sehingga membuahkan kejayaan sampai mcm ne...terima kasih sayang2 ku
to all class mate..thanx u..thanx u..
and lastly dedicated this 2 my dearest best fren..SHAZLEEN NUR, NORHAYATI, FARAH NADHIRAH..thax 3 of u..u have make big thng change in my life..we have endure evrythng..struggle togther..and face the chalenging in stdy world..haha..bila kita kat sana kita pkiaq diri kita ja..kita men2 banyak sngt main..ada hari aq main2 ngn atie..ada hari ngan farah and ada hari ngn lynd..ada jgak ada hari aq main sowg2 ja..ampa cmua pkat stdy kedebuk kedebaq..hehehe..at last we hve prove 2 world..that we can cma kita krang usaha ja..

JANGAN INGAT KAMI MAIN2 KAMI TAK BOLEY BEJAYA K..WALAUPUN MULUT KAMI BISING..OTAK KAMI PN BISING JUGAK KEHH....

walaupun kejayaan ne bkanla anugerah dekan,,tapi at least i hve reach my target..what i want i got it today..and for next semester i want to try to get anugerah dekan pulak..semoga kejayaan ne akn sentiasa diberkatimu YA ALLAH..semoga kejayaan mengiringi kehidupan kami di dunia juga di akhirat..:)

09 December 2010

testing..testing

this evening saya heading ke rumah shazleen nur..actually ada hal ja baru p..kalau saja-saja rasanya tak dah kot,,almaklumla semuanya berkejaya..masing-masing busy..then dalam dok sembang tu..tiba2 terkeluar cerita pasal blog..why she make a new one..dalam dok cakap2 tu..ada la dia infom camna nak detect to new version or old version punya blog..so now..i wanna test..im trying to link to my facebook to convince myself that its a new version..hehehe

p/s..heading ke rumah dia because i wanna take my novel that she help me to buy ..nothing important just our kegilaan melanda..and exchange our novel..gian la katakan..

06 December 2010

SALAM MAAL HIJRAH


memang adat la klw masuk ja tahun baru tak kira la bulan islam ka x..mst bercakap pasal azam..azam..azam.. tapi kalau kita list azam deret2 then tak da satu pon yg tercapai dalam tahun 2..dikira azam jugak ka. tu cam bley nak dclasified as impian semata2 kot.. same thing goes to me..yang mana rancang tak jadi..apa yang tak dirancang tula yang nak menjadi sangat..so semuanya bergantung pada takdir ALLAH S.W.T..
actually byak sangat bnda yg aq teringin nak buat dalam hidup bt still cant achieve it..banyak sangat sampai kadang-kadang bila fikir balik..kenapa la aq dok taram buat entah apa-apa punya azam sampai aq sendiri tak faham..mungkin tu hanya la satu perasaan di mana orang lain semua ada azam aq pun tak mau ketinggalan..tapi apa yang dirancang tak menjadi..
so semperna dengan maal hijrah ne..aku tak mau nak azam yang advance2 sebab takut apa yang aq azam tak dapat nak buat..aq juz nak toleh kebelakang dan menerjah apa silap aq..salah aq sebelum2 ne..tak mau fikir pasal nak kurus sebab tak penah menjadi pn..dan yang satu itu pasti saya tak mahu tinggal solat lagi..semoga azam aq yang satu ne tak akan hanya angan2 semata2..i have to do it..must do it..da tak bileh main2 sebab aq da besar..dosa da berkilo2 bkn takat kilo da takda ukuran da..hoping that i must do it..yeah must do it..look for it wada..for ur maker..INSYAALLAH.....

KEPADA ANDA:

insan2 yang bertanggungjawab bawak aq ke dunia ne.
insan yang kongsi suka duka hidup ngn aq
insan yang selalu buat aq senyum
insan yang bagi aq teqeyak
insan yang stand behind me whtever i am
insan yang penah singgah kat hati ne
insan yang tak jemu bg nasihat
insan yang keluarkan matawang utk aq
insan yang banyak meyusahkan hidup aq
insan yang aq penah maki
insan yang penah tidoq dengan aq(i mean my roomate, brother n sista)
insan yang penah bagi hati aq sakit
insan yang aq suka dalam diam
insan yang khianati aq dalam diam dan terangan
insan yang hulurkan simpati tanpa jemu
insan yang teman aq makan
insan yang hadiahkan aq macam-macam
insan yang lepaking sama2
insan yang aq benci tp hakikatnya aq sayang dia
insan yang pernah dijadikan watak dalam angan2 aq
insan yang anggap aq kawan
insan yang panggil aq anak
insan yang panggil aq adik
insan yang panggil aq kakak
insan yang panggil aq cyg
insan yang musuhi aq
insan yang suka aq dalam diam ( if ada tp rasa xdanya)
insan yang panggil aq anak murid'
insan yang banyak menabur bakti penat lelah tabur ilmu
insan yang penah,telah,akan,mungkin,sentiasa dan selalu bertahta di hati ini <3

SAYA SITI MAWADAH BINTI MOHD SHAKIR MEMOHON KEMAAFAN KEPADA INSAN-INSAN D ATAS..SESUNGGUHNYA KALIAN LA YANG BANYAK MELAKAR CORAK LUKISAN DAN MENGALUNKAN RENTAK IRAMA DALAM HIDUP AQ..

SALAM MAAL HIJRAH
SAMA2 LA KITA BERUBAH DEMI KEBAIKAN BERSAMA..:)

penangan u r beautiful

WHAT SHOULD I DO if u are speak WITHOUT A WORD eventhough is REALLY GOOD WORD..u look STILL AS EVER which still can take me FLY TO THE MOON..but i have PROMISE myself to say GOODBYE to u because MY HEART IS CURSING your ability in love me....

antara lagu2 yg ada dlm u r beutiful...i create by my own k..


byebye..may god bless :))

02 December 2010

AWESOME!!!

see it..
see it..
its adorable..
nice..
beautiful..
perfecto
fantastic..
find diz adorable stuff when playing gamess.. nice rite..im turn 9 years old 2day..playing those stuff with mu sista2..hahaha

njoy it darl..really fantastic



starting wit my pikca..yg ne xda dalam game la..selingan jer..
wada n hubby (jun pyo)

me again

nice rite

great couple

sarah n hubby

model 2 yg cntik actually

cute gler

next

pink

purple

cantik

sexy

pink..nice dress

ok that all..i will shared it more later..

may god bless..bye :)

01 December 2010

BANJIR OH BANJIR

agak la cita banjir banjir ne agak basi kot..tapi time banjir ne aq xda..da d arau tercinta..dan masa kat arau pn walaupun uitm tak banjir tp kesan 2 mmg ada la..tak da makanan kot..pas2 mesin atm lak off 9..xka cmua pakat kebuluran dengan dining xbka gla2 pnya trcari2 tmpat nak makan..mana yg dining bka makanan habis da yg buka cekik darah ngn urat serta tulang skali..letak harga gla2 pnya mahai xtw la..semoga mereka insaf..hahaha.. tme ne la baru rasa betapa peritnya owg yg dok kat iran iraq cmua 2..ngara perang bncana alam..makanan xda..ayaq pn xda..pnya kalut tahan air la..tunggu lori air smapai la..pgalaman cmua 2..betapa susahnya kami tme 2..hanya tuhan yg tau..nak infom kat family, kat umah pn sama ja..dok stndby ja nak pndah tkot air masuk..n nsb sgt la tme krisis air mkanan cmua xda 2..aq tgh gaped 9 hari utk paper ais 220..so xda la pressure sgt2..hari2 2 mmg dhabskan dgn mmbuang msa ja la..hehehehe..there r some pikca yg nak share kwasan umah aq bnjir..trok kot..coz seingt aq last jd bnjir tme 2 aq bwu 4 tahun tapi xda la se terok cmneh..huhuhu


my baldi vs zana my roomate..air yg dtahan nak wt bekalan utk mandi dan keperluan seharian

stat pikca my rumah pulak...


pmdangan dr umah aq..straight teroz anda akan nampak hutan nipah..rumah yg di view ne..cmua tuan dia da dok tmpt perlindungan banjir.pity them


owhh my dad bengel pn join sekaki..

my house...luckily parent and my sista tak ditempatkan dtmpt plindgan msa bnjir coz air xmsuk fully


dr view dkat rumah saya


from behind my house..da tak nampak jalan yg ada hanya air..da mcm umah atas sungai da


and that thing happen cmua nya da bg pgajaran for us..bt we all redha bcoz this is one ujian from ALLAH S.W.T

good bye november

haha..tinggal lagi sebulan ja kot kta da nak tahun baru.. dalam bln 11 ne..many thing happen actually..blan ne aq da setle mnjawab final dan secara rasminya tamatla semester 3.. masa berlalu gila cepat..banyak jugak la bufday2 girl dan juga boy on diz month.. ok first let see their pikca.


this is my only one beloved n love brother, MUHAMAD SHAUKHI has born on 20 nov 1987..ada lagi sowg my boy frez that is AFIQ SHAKIR who also sharing da sme day wit my bro bt differenr year..sory i dont have his pikca..

SHAZLEEN NUR AZMI was born on 12 NOVEMBER 1991.. hving a great sprise hahaha..really njoy it

NORDIANA ADB KARIM who having her bufday on 3rd NOVEMBER..

FASEHAH NAJWA who having her bfday on 10 NOVEMBER 1991..

lastly, NADIA who celbrate her bfday yesterday 30 NOVEMBER. n she is my twin on 25 NOVEMBER bcoz were are sharing the great ever suprise prty from our frenz to clebrate our bfday..nice der..


habis bercakap bout bfday on diz month jgek i got new handphone..credit to my beloved daddy who present it to me n to my mum who not angry wit that ( mak slalu ja marah bla ayah blikan aq hnset bwu bcoz she think that its not worth 4 me to own hanset mahal2 sbb aq still blajar..hahaha...). aq juga da start kerja as bentara kat umah kndri..employed by catering cik jue and his son..hehehe..satu hari kerja saya sudah demam..haha..diz month jga la jdnya kes suprise myaprise dr kwn2 den tp that thing aq nak cita on next blog bcoz ada pikca yg nak dikongsi skali..hehe..n ada story d sebalik itu..

bye..may god bless..:)

14 November 2010

FINAL GONE ALREADY

SYUKUR YA ALLAH.. abis suda final ku..paper yg mmg gla pnya bejela2 (6 ja pn)..
nak cta psai pa dlu ne..mcm2 yg jd tme final 2.. mana dgn banjir. makanan xda.duit xda..nagis gk la saye..wah2..

story pasal final dlu la k..
permulaan paper ctu tamadun islam alhamdulilah setelah berhempas pulas.. bole la jwab..jwapan stndart r 2 tmbh2 bla my mom tnya..hhaha..result dont know yarh.
seterusnya pd BEL. perrgghh mmg gnas la..bdak dekan pn nganga apatah lagi aq yg dukun ne..ag r terror.. hahaha..organ donation la apa transplant pa cmua..aq xmau derma organ aq k..aq sygkn mereka..then kpda AIS 280..MYOB sgala bagai..ne pn ok la sbb aq minat an..heheh
then kpda FAR ne mmg ciqiiittt.. nthng 2 cmnt..hahaha.. then AIS 220..tme ne gap yg sgt pnjg dkat sminggu dan da tragedi tme ne and last paper is MAF.. huhu..bru jer abs td..no cmnt gak.hehehe

23 October 2010

OFF..FINAL



25/10/10 - 14/11/10

TARIKH AQ CHENTA, KAWIN SETERUSNYA HONEYMOON DGN BUKU2 DAN FINAL EXAM.

CHAYOOKK WADA

FIGHTING WADA

USAHA.USAHA.USAHA.WADA

MUDAH-MUDAHAN SEMUANYA DIPERMUDAHKAN

AMINNNN

SMOGA BERTEMU NANTI

18 October 2010

back to arau

esk da nak balik..hahah..actually ptg sat lagi..wowowow..balik ngn farh..rasanya sdey..huhu..ceq xmau balik..xmau amek final..ceq takut..tp da jnji ngn diri sdiri sem ne mst score..yarhh..mst..ingt wada..msti score..tebus balik cmua..nk keja bagus an..agghhh..kdang2 rasa cm xbrapa nak mampu la..sgt xbrapa nak mampu ag nak menggapai bntang di lagit..namun ku gagahkan jua demi mak ayah yg terchenta.. ya allah bantulah hambamu..
actually aq xbrpa nak sedap ati coz pkiaq psai tmpat prktikal yg aq should find within diz sem break..arrghh im not ready yet to survive outside..tkt nty malu dgn diri sndri.. actualy aq xready..xready..dgn diri yg messy cmne.. kra x matured ag neh..adoi cmne neh..rsw sesangat..
mana dok pkiaq diz sem la las utk aq change pointer aq 2 be more btter..rasa cam tb2 nak halimunan kan diri pa2 abs part 6 nty bwu wjud balik..boley ka cm2..hahha.. ya allah tlg la hambamu ini..tlg la bg dia ckit rahmat..hidayah petunjuk..
aq tngin nak bwt magic cm aq wt tme spm dlu..hehhe..

people who read diz blog..plse pray for me n for us also..2 bcme better..peace

that all...bye..love..may god bless :)

17 October 2010

GOOD EVENING EVERYONE

Wahh..mulakan hari anda dengan senyuman yang dasyat naa..besaq..besaq ckit..hahah..
mcm biasa rutin harian aq klw balik umah mcm ne la..

3.30 pagi: baru mataku dapt lelap dgn jayanya
6.40 pagi: bangun sbb nak siapkan adinda terchenta menuntut ilmu
7.05 pagi: kembali ke tempat tidur
10.00 pagi: masih di tempat tidur
11.00 pagi: masih di tempat tidur
11.40 pagi: baru bangun..(2pn sbb mak aq da berdering col)
12.00 tghri: gosok gigi, basuh muka
12.15 tghri: masak nasi, kemas dapur tempat tidur,basuh kain.sapu sampah.kemas umah
1.00ptg: mandi , breakfast( aq pduli apa asalkan aq breakfast wlaupn pkui 1 ptg)
1.40 ptg: menanti kepulangan adik2 dari skul..
2.00ptg: siapkn apa yang patut utk mereka (p KAFA pulak adik2 ku)
2.30 ptg: brula bermula utk aq habiskan masa untk diri sendiri
3.00ptg: on9..update blog....
4.00ptg: mgkin tdur balik..hahah

begini la rutin harian aq..bosan..bosan ker?? klw owg lain myb bosan kot..tp aq ok ja..enjoy jer
yang pelik bila baca xda 1 saat pn aq pgg buku..klw pegang buku pn kategori novel..hahha..
wlaupun skng stdy week..like what i have been told..i skng nak wt stdy week as a free week..boley an..hahah...

that all..bye..love..may god bless :)

SUSAHNYA NAK PEJAM MATA

xtw la aq trkena badi apa..sejak menjak dua tige menjak ne..mmg mata aq ne da di set kan..pkui 3pagi baru bley tdo and akan bermula hariku pada esoknya jam 11 pgi..adoi mmg la owg kata anak dara xelok bgun lewat.tp mntak maaf la makcik2 yang dok bz body 2..mata saya ne mmg dah jadi cma2..saya pn xtau nak buat camna lagi..dan dengan gembira nya aq nak bagitau yang aq mmg xbley nak lelap mata langsung.. even kat rumah..adooii..mata bantulah aq..sungguh aq sayang padamu.. dan aq blank xtau nak buat apa..hahahahah..senget la ang ne wada..final da dekat..apa kata amek ctu baca ka buat note ka..dalam kelas bukannya blajaq sangat pn..asyik melalut ja otak kot len..tp bukan aq xmau baca ctu..keinginan 2 ada..usaha 2 ada..tp xbley ag nak push diri kome ke tahap 2...bkan apa..nty klw baca awai2 takut terlupa...hehhe..alasan..

AKU NAK TIDOQQQQQ........MAKKKK

that all..bye..love..may god bless :)

THERE ARE MY PAST!!!

boring yg mmg teramat sangat..sepatutmya study week..tp aq jadikan diz week mcm free week la..bley ka cam2..ada yang mengamuk nanti kalau dgq aq wat statement gla cmne.... bergeraknya jari jemari wada shakir adalah dengan ini nak story pasal lelaki yang penah bertakhta di hati ku...dulu2 la..tp skng depa da kecewakan aq...kita stat k..ok.ok..

SHEIKH MUSZAPHAR SHUKOR
Wah mmg in love gila aq ngn dia time dia mula2 nak menjejak kaki p bulan 2..adoi risaw mcm aq lak bini dia..raya pn cm xraya( an tme 2 kta nak raya yang dia bwa sgala ketupat cmua 2) risaw..ikut prkembangan dia..smpai aq sngup mencuri la pasai dia..tp aq qasa xla bdosa sgt sbb aq amek paper yang ada gmbaq dia..sbbnya gambaq 2 xda lagi dlm koleksi aq..so aq nak mntak takut..aq koyak la..tp paper 2 da xpired da pn..paper smalam pnya..keranamu sheikh muszaphar..aq sngup mencuri..mmg gila pnya berpeluh tercik mercik la..
tp itu dlu..hehhe.lpas aq dpat tw dia da ada yg pnya,.aq x jeles ok..tp xmau gnggu hidup owg..dan baru ne..dia da pn slamat melangsungkan perkhwinan dgn pilihan hati dia..mmg gedebuk..gedebuk la..tp i cool jer..haha..tp bini dia 2 gdik la..mmg la tw dia yg juara carta la sbb sheikh dpt kat dia dr beribu2 yg dok susun baik nya nak jd bini..tp xpyh la nak over smpai cm2..dimana sopan santun anda sebagai wanita timur..mana??? mana???.. lgsng xnmpk..blank..

SESUNGGUHNYA KAMU ADALAH WANITA YANG PALING BERTUAH KERANA BERJAYA MENJADI ISTERI DIA..JADI INGAT2LAH..JAGALAH IA SEPERTI NYAWA KAMU..KERANA KALAU ANDA TERSILAP LANGKAH..MASIH RAMAI YANG MENANTI SUAMIMU ITU..

statement brani mati neyh..msti ramai yg leleh nya tgk sheikh kawin an..ehh..relax r..xkan dia nak tunggu ampa kot..lambat ag la dia kawin klw cm2....pesanan utk diri sendiri..

NEXT....

MAWI
Hat ne xpyh dok kata la..mmg gila..gila..gila pnya ska..smpai pnah gduh2 la ngn clssmate aq nak debat sapa ag hebat..dia ka felix..hahah..mawi mmg dasyat an dia..durian runtuh snguh idup dia..hhaha..duit masyukkk ja. sampai umah pn cm jotel dh..hahaha.. aq ska mawi tp 2 dlu la..stat x ska dia tme dia kawin..nth la cm aq kata td bknya jeles..tp respect la life owg..dh da mrs dia..xkn aq nak kcw lak..hahha..tp aq ska mawi tme gmbaq neh..tme dia mula2 jd bdak AF 2..nerd ja nmpk..tp skng dia da cm mature..da kwin an..msti la..badan dia pn da mningkat seiring ngn usia..hahha


SEMOGA KALIAN BERDUA BAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT

LOVE U BOTH

that all..bye..love..may god bless :)

15 October 2010

WADA NAK BALIK

Yarrrhh..dari arau menuju ke aloq staq kapla ang aq putaq..haha.. nak balik, nak balik..
mula2 wat juai mahai gla xtw nak balik bila..cam xmau balik pn ada...there so many thought in my mind..hahah..tp at last decide balik jga.. tanya farah n lynd mereka nak follow..so aq pn stat calling2 la..kcian depa..mak ayah cmua kat KL. so kra cm aq bertanggungkawab mnjaga mereka la..haha.baby sitter cm2..hahahah'

berikutnya adalah gmbr aq yang mmg muka gedik gla nak balik..ang aq nak stat packing barang..nak bwak balik barang banyak..hahahha..






>>>>owh rumah nanti kan kepulangan hamba..
>>>>ayahanda bonda dan adinda..nantikan kepulangan anakmu d perantauan..hahahaha


that all..bye..love..may god bless :)

MY SISTA LEPAKING

kakak yang murah ati lagi terbaik di dunia ne.angkut la adik2 yang mmg banyak ragam hangout..just 3 of us..girl hangout.hehehe. stat aktiviti kami mula2 jalan, jalan, dan jalan lagi, seterusnya isi perut sebelum layan majika..heheh..nice story bout family bonding..bout life and bout love.hehehe. and da best part kat situ bila aq tertodoq sebeb malas nak terbeliakkan mata sebab xbawa nyawa aq.."spek mata"... aishah.. of course..kak nak yang 2..makan 2..makan ne..makan..makan..makan..sabaq..sbb dulu i pn mcm 2..yang sowg ag lak..kak mainan 2..mainan ne..mainan..mainan..yang ne xbrapa nak sabaq..sbb aq xbrapa nak minat sng mainan sgala bagai ne..heheh..

here r some pcture that aq nak kongsi ngn cmua..hehe.keletah adik2 yang aq sayang ketat2 nehh..


aishah malu nak naik sbb dia kata besaq.tp aq influence dia..
kakak lagi besaq xkan kakak yg nak naik kot..

dapat main jugak budak ne

sblum masuk cinema

mieyah sblum p

p/s: owg kata sapa yang jadi adik aq untung.heheh..ntah la..aq qasa 2 cm tanggungjawab sayang adik2..ne nak sayang boyfren ja ketat2..adik2 pn nak kena cam2..

that all..bye..love..may god bless :)

13 October 2010

AT LAST..ALHAMDULILLAH

awt yg tetibe ja aq rsa yg blog ne mmg la gla pnya plik..but xpa la..as long aq bley mncarut sgala bagai kat cni..
akhirnya..aq da brjya merubah wajah blog aq..tak la perfect sgala bagai..tp cukup utk hilangkan srabut dlam kapla ne..lpas satu hal..sedap la hati ne nak selalu2 megupdate blog..hehhe

p/s:credit 2 shazleen nur yg byk bg lecturer bout blogging..thanks dear..love u..

that all..bye..love..may god bless :)

07 September 2010

busy..busy..busy

kemarin dan hari ini..aq bkawad sakan dok buat kuih raya..adoiiyaaii..ltih sgt2..
nek bengkok abs badan..tp at least aq pueh hati la.. cmua nya hasil kerja dan tangan sdri..
nty bla2 free aq share ya my pctre bwt bskut raya..with my asstant yg slalu dok mgelat 2.heh

that all..bye..love..may god bless..

05 September 2010

me?? buka salon??

cita dia bermula apabila mak yang tercinta swuh aq crikan uban dikepala..pa2 sembang punya sembang.. tiba2mai idea nak men2..haha..bila da dpt lpu ijau segala menatang yg diperlukan da pn disediakan..(skema abis) bermula la proses cuci mencuci..stat ngn rmbut mak.pa yg trasa wat kat salun 2.tme aq bwt ma aq bca paper.so suasana mmg npk cm kat salun btoi.. aq sdiri pn ada pgalaman wat rmbut so sdikit sbyak ada la ckit aura2 nak meniru ala2 gaya2 stylish 2..hahha..
lpas mak da seap..semestinya adik aq lak nak try..wat kat dia lak..ada lak da pnge aq MARY( tukang gunting rmbut kat TAMAN NURI 2 merangkap kedai favorite mak aq nak p wat hal rmbut sgala bgai) dia seap cmpare aq ngn MARY 2 ag..hantu pnya bdak..dia kata :

"klw kakak yang buka kedai cmfm owg xmau mai..kasaq nak mampuih," kata mahirah yg bru brusia 7 tahun.

that all..bye..love..may god bless..

04 September 2010

ALL DONE :)

HAHHA..pa yg done nya?? sgala mcm bnda.menatang.thing..hahah..ngok wadah..
yaya..da abis sgala mcm bnda yg mmg wat otak tb2 rsa cm kna heart attack..gla cmna bley cm2..haha..
saya bersyukur ke hadrat ILAHI kerana:

1. saya sudah slamat mnjwb quiz far (bkn 'jauh' ya tp financial accounting) yang mmg gla pnya otak cm nak cabut terkuar cmua adala..tp alhamdulilah..bila result kuar.ahh mcm xpecaya..tq madam (btoi ka madam ne..ka slah tick)rsa cm tak berbaloi plak aq maki soalan 2..allotment x allotment janji aq xfailed.

2. sgala mcm test da settle..brmula dgn ais 280 yang MIND YOUR OWN BUSINESS 2 n alhamdulilah..result pn ok..wlaupn x gmpaq..sterusnya pd far 260..ne xpyh dok tnnya..mmg dpt soaln..rsa cm bodo gla xtw nak buat apa..sungguh gl..rsa cm xpnah blajaq..tp aq hentam kromo sja..mudh2han..kemudian kepada ais 220( database) ne ja kot antra slah stu sbjek yg rsa bla lpas blajar troz bley absorb n ingt ja smpai bla2 tanpa stdy..fuyoo rsa cm tb2 trjadi genius..hahhah..dan bila result kuar ja..alhamdulilah..result ok..wlaupn xda la gmpaq sgt..tp im really satisfied..seterusnya kpda maf 220( costing ) mmg sewel la..smpai skng dok dlm otak LIFO KA FIFO..bkn FIFA ya,,hahha dan akhir skali.. .ctu 151( tamadun islam ) senang ja ne..stdy pn xbrapa byk sgt..juz main adu ja ats meja..hahah..A B C D..yeahh got da answer..:)

3. sgala assignmnet and presentation all done..hahah..yang bez presentation ctu..dlm msa 1 hari ja seap..group lain bekajang2 wat 2 3 minggu..tp bg kat gruop yg gla profesional ne..hahaha..1 ari ja 2pn xsmpai..all done.. klw da sblum ne brangan nk present lpas raya.skali tgh sdap tdo ustazah infom petang ne jgak kamu present..mau tak melompat smpai trantok kat katil ksygn aq.abis bwt ayat power syg merdu kat ustazah,..yeahh kami bley tangguh wat esok..

4. merdeka pn dah done.MERDEKA!!!.MERDEKA!!!..MERDEKA!!!.klw da nma trperap ja kat dlm kolej 2..mmg xtw sgala bnda yg jadi kat luar..kira mcm stay kat dunia cptaan sndri..mmg xtau n tak sedar pn mlm 2 merdeka..da xdpt msg2 mrdeka yg mcm pnh dpt dlu2 tme skul..skng xda dh..lepak kat bilik.tngai nak bchenta ngn buku2 ja..

5. i think evrytng has done..huhu.

that all..bye..love..may god bless..

06 August 2010

something past begin today

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya citra terindah
Bila kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata yang tak mampu
Kuungkapkan kepada dirimu...

Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah yang menyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah yang menyakiniku
Kau tercipta untukku

Pasti waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tahu ku selalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku..


lagu dari ungu..tercipta untukku..actually dulu lagu ne la kononnya lagu tema chenta aq..haah..but now da ilang pn..lma da aq menjanda..but td..tme kat hkr(koko)..lpas tgk tyngn cita ayat2 cnta..part yg last 2 ada lgu ne..wahh..terus aq pn dok jd bengong sketika..rsa cm prasaan mresap terus hngga ke setapak sana....trawang2 ja nk tngat balik kat dia (ehh tak boleh wada..jgn mcm 2 dia tak penah ingt kat ang..ang lak dok gdik nak rindu2 dia..rindu taik kucing) tp an da trlanjur ne..nak story la ckit apa yang something past begin today 2 an....tme 2 and error tengok)..tak ingt part mna..tp brmkna jgk la..dkat2 kau tercipta untukku...tp 2 dulu..something yang dah past..aq pun da tak ingat siapa dia..walaupun hakikatnya ada la jugak kadang2 otak ne terpesonng sikit..dari apa yang jadi..rasa macam serik pun ada..kadang2 aq sendiri keliru..tak readykah aq nak kapel2 lg@tunggu dia ka@tak pun jodoh aq memang tak ada..tp kan bukan ALLAH da janjikan setiap umat dgn jodoh masing2..mungkin belum sampai masa kot..sekarang aq chenta ngan buku2 ja..tiba2 pg2 buta ne nak tringat cakap mcm neh..tak pa kan..skali skala nak luahkan perasaan..


p/s: untuk DIA yang pernah mncuri hati ini..pnah wat saya bhgia@senyum sorang2@rsa dri dhrgai n semuanya..tq 4 evrythng..u hve teach me a lot about life..wlaupun tak lama..tp saya sgt2lah hargai apa yang awak bwt. sumpah saya tak pernah bencikan awak dan orang yang bertanggungjawab buat kita mcm ne..mungkin kita bukan djodohkan brsma dan yg pasti awk bukan dciptakan untuk saya..dan saya pun bukan diciptakan untuk awak..kecap lah bhagia..smoga awak brtemu insan yg jauh lbih smpurna dr saya :)




..........biasala kawan2 tme dlu everytng nice,cool,good n fine..but now is nothing......:(

that all..bye..love..may god bless..

04 August 2010

macam macam yang jadi


Mula2 aq nak story pasai blog neh..wah..dgn bangganya saya dh ada blog..gdik..weyhh awat follower aq sowang ja..mai la jd follower aq ag..hahha..xpa..as long as impian yang slama ne trkubur sudh pn trcapai..hha..aq redha dgn kehendaknya..

byak nk cta ne ..xpa kita mula bnda yang bru ja tjdi tadi tme class
MAF....
suara sumbang: prhatian kpd cmua pelajar..pd 14 ogos ini akan diadakn program anak angkat..ayah angkat dan mak angkat(lgsung xlawak)..the thing is kat cni..aq nak balik..nak sambut posa ngn mak ayah adik n abang tercenta..tb2 jd bnda ne lak..troz aq jd downn..xtw nk gambarkan apa2 ag ngn kata2..pa madam ckp pn aq xambik pot dah..yg aq pkiaq..nak tqeyakk.."makkk adik nak balik".. lpas 2 stat la aq maki hamun xtau la segala jenis mantera apa aq baca nak bg program 2 xjd..ne2 ada ag pa suara sumbang nak kta
"trdapat plbagai aktiviti djalankan,,trmasuklah ceramah dn sesi luahan perasaan ( tme bla lak dpa cmua dok byak masa nak dgr luahan perasaan aq neh..byk kot klw aq nak luah..dan klw ada pluang aq nak jerit kuat2 bg cmua owg dgr "assalamualaikum, saya siti mawadah nak buat luahan perasaan..saya xsuka ada program ne sbb saya nak balik rumah"ayat habis jujur dah 2..agak2 ada owg nak brsimpati r ha..mintk2 ada la..



next story..aduii..ngeri neh..tnggal 3/8/10..balik class..smgt la p mnd..kalut2 la..knon nak cover tdo r..xpa..aq pn kalut pnya kalut..kalut pnya sangat kalut.. zrraaappp..wahhhh..maaaaakkkkk
tgn adik trkuaq kuku..byangkan xpnah jd cmne..first tme jd..tiada owg trsyg dcc aq lak 2..darah kuaq dgn bgganya..aq pn meleleh airmata dgn jayanya..
sdaya upaya than skit..than wada than..then balik bilik..jpa atie mntak mnyak gmat..hsil belas kasihan fiqa dia bg krim gamat..then qasa cm sdey sgt..aq pn trozkan prjalanan ke bilik farah..nak cri smpati d sna...smapai2 sja..cmua kalut..haah..trubat ckit..cmua pn jd bidan terjun sketika..ada yg jd nurse..ada gak yg jd pakar mtivasi..tma kasih kalian cm
ua..trubat la ckit rndu kat mak..bla pini brkta "laa..kciannya..mai wada dok cni..ya allah cmna bley jd cmne" aq diam sketika nk stabilkan emosi(tb2 ingt kat mak) ..xkan nak tqeyak dpan dpa an..hahha..wat2 cool..dlm hati hnya tuhan yang tahu

bla mlm lak..aq amek ksempatan p hospital(bilik farah) aq brtemu ngn doktor pakar(lynd) dia sapu antiseptic.ya allah..sakit..pdih..kmudian aq dhantar ke bilik rwatan..ada nurse(farah) dcitu..hahha..dia balut tgn aq dgn kapas..comey skali nmpak mcm topi ahli silp mata pn ada

tp apa2 pn tma kasih d atas prtlongan dan belas kasihan anda se
kalian...





jari aq yg dicium oleh besi pintu


next dan yg trakhir..sgala mcam test quiz cmua dok mgorat dah..spatah apa aq xtw..sush hati gla..rasa xmau blajar pn ada..da 2..nak kawin..mau kena pancong ngn ayah aq..tp xpa..kat cni aq da ada cik li..hahahha..gdikk..

itu ja stakat skng..actually byak lg..tapi sabaq sat..cmua pakat dok perli sakan aq wat karangan ka apa..xkn xtw aq..ckgu BM neh..hahha..

that all..bye..love..may god bless..