26 May 2011

5 Secrets Korean Man Don't Want You to Know


If you are considering dating or marrying a Korean man, please read the following carefully:

1.KOREAN MAN LIKE INTERACCIAL DATING
Sorry to break your heart but these guys preferred the company of women who are of the same nationality. Due to the conservative cultural upbringing where they are less likely to be adventurous in relationships.

2.OLDER KOREAN MEN ARE MORE RELIABLE
Be wary of older males (30s-40s) who are still single and available. There is a reason why they are still single; because no Korean woman wants to marry him!.There is a strong social pressure for them to get married early at the right age. So keep your eyes open when some of them who are over 30 years old comes along. Either he is going through some unusual circumstances or there is definitely something wrong with him. Although there are always exceptions, Korean women tend not to avoid marrying divorced men or men living in rural areas as farmers. Venture at your own risk

3.KOREAN MEN ARE SWEET LOVING AND GENTLEMEN
Here's the shocking reality, unlike those actors where they are always seen as longing for true love, the majority of Korean males are prejudiced. That means that they are biased against people whose skin colors are darker than them especially Southeast Asians who are generally darker than Koreans.

4.KOREAN MEN ARE GENTLE, KIND YET SENSITIVE WITH WOMAN
Most of them are true (grab hold of these fine species) but there are always some black sheep.  They have a tendency to be very proud of themselves. Look out for those who are self centered and male chauvinist. You may want to keep your distance away from them.

5.YOU ARE DATING/MARRIED TO HIM ONLY
When you are dating or marrying a Korean man, you are actually dating or marrying his whole family. Due to traditional values, they respect their parents highly especially their mothers. Try to get to know more of his friends and family. The better your relationship with his family, the better your relationship with him.

DONE READING?? GET CONFIUS?? hahaha at first aku pun macam u all r.punya la excited nak tau kan.dalam hati kalau ada harapan. at last. hampeh.u all kena opposite kan apa yang dia cakap. so nanti u all akan faham dan u all akan kecewa. hahaha. just what i felt before.

                                                                                  

relieved


situasi sebelum pukul 1 dan hari sebelum2 nya

tajuk entry macam suspen gila. seberapa kerap dan kegilaan dalam otak aku macam ini la yang jadi.seperti gambar adik dia atas ne..eh tak tak seperti makcik di atas ini.nampak tertekan sungguh beliau kan. hahaha..macam tu la aku rasa sebelum2 ne la.but now dah rasa macam boleh tarik nasaf sikit la.sebab dah luah segala macam hal kat orang yang mula2 ingat tak boleh nak harap at last.I am impressed.

banyak hal yang aku dok fikir serabut sorang2. dok susah hati bagai. pasal study. pasal age. pasal diri sendiri yang tak reti2 nak behenti makan. pasal blog.eh tak payah nak kisah sangat.dan bila tadi dok buat sesi luahan perasaan dengan my brother.dah terasa macam yippi ada orang yang boleh nak harap dah. dah rasa kurang beban bila dia kata "xpa aku ada" , "aku setuju" owh yeah terasa macam wohooo. at least dah kurang sikit dah. walaupun tak totally gone.

owh ya.ada satu lagi hal yang rasanya berbulu ja hati dan kepala. ada race kat JB then tak boleh p. owhh dorang cakap tu rider gathering something like reunion for the motocross community. sakit hati gila. ayah dengan abang ja yang succes dapat p. mak kerja. owh no man. memang berbulu la people asyik bercakap pasal JB ja. my bro suruh gerak ja esok pagi naik bas sampai KL then nanti gerak ke JB dengan dia. Siti pun kata benda yang sama. naik la bas. tapi masalahya mak ayah tak bagi green light langsung. cena nak ke sana?? ok buat2 mimpi dah sampai JB.mampu yang tu ja.

lupakan pasal JB. nak tau tak lepas ja cerita kat my bro dah keluar dah segala kata2 hikmat dari dia. then aku terus ingat satu benda ja. RELIEF. ok sekarang muka saya sudah jadi macam ne.


seperti pakcik ini.dan..


macam kakak ini

nampak tak yang aku rasa down sebab dah tak boleh nak cam usia orang. nampak kan? semua effect tak boleh p JB.itu sahaja.

tapi tapi kan. dah dapat buat benda yang memang nak sangat nak buat. ala nak buat kat budak tu la.at last dapat jugak. good luck dude :)

hoping that my brother will feel relieved too. just like what i feel now. hoping for your good. chill brother :)

safe trip to my ayah and abang asri :)

mak cuti ESOK(hari jumaat) SAHAJA. jadi esok ke market. ambik tugas ayah.

assalamualaikum semua :)

20 May 2011

random



DISEBABKAN ESOK NAK BERGELONG. MAKA MALAM INI BUSY SEARCH MANA2 PUBLISHER NOVEL SUPAYA ESOK ADA BUAH TANGAN UNTUK DIRI SENDIRI. 




p/s tak dak mood sudah.


BYE

pilot gentleman- part 1


“Aku sayang dia so what??”

 Nak ja aku tengking camtu kat popuan tergedik-gedik tu. Agak-agakla Kak Siti nak tunjuk belang sangat pun baru sebulan lebih couple dah nak buat besfren aku gaya macam laki hang dah sepuluh tahun menikah. Orang yang sepuluh tahun dah kahwin pun tak dak la pulak nak buat hal menjebon macam neh.

“Haisyyhh, panas betul aku dengan minah ne.”

Memang aku panas bukan sebab pemanasan global ka apa tapi sebab minah sekemping yang bajet miss world ne. Tak apa biar aku story pelan-pelan. The story begin when my besfriend broke up again and couple again with another girl. Why aku ulang ja ayat again tu sebabnya tak ada sorang pun girl yang melekat dengan dia, paling lama pun 1 tahun lebih dari itu takkan ada. I will cut my hair if he couple with a women more than 1 year la. This is Jiji la, I know him well.

*phone ringing

“Hai sayang I rindu la.” Ulat bulu mai dah. Gatai. 

“Pa wey. Geli ngat aih, tak payah dok buat gaya romatik habis r. Seram.” Memang aku mengamuk habis bila ada yang nak menggatai tahap tak ingat macam neh, agak-agakla kan kalau dah buat pengiktirafan aku terima nikahnya tak kisah la nak melayang sekali pun. Kata kawan tak perlu nak lafaz-lafaz, sebab cheq geli.

“Woi,Jiji hang mimpi Jun Pyo call hang ka apa, ini Amir, si jejaka macho!!” tengking mamat bajet macho ne. tapi memang dia macho pun Cuma aku ja yang tak berapa nak boleh terima kenyataan.

“ Tau la, ada apa Amir call Jiji ni?” mood perempuan memang selalu berubah kan so sekarang aku dah hilang mood bila ingat yang aku maki hamun awek dia tadi.

“Aihh kakak tadi bukan main jerit-jerit awat sekarang habis suara ka, sopan pulak dia. Ada mana adik manis?”

“Rumah.”

“Lepak jom, Amir boring la lagipun nak suruh Jiji pilih ne. Amir ada nak beli hadiah kat orang  tapi tak tau.”

“K. Ambik kat rumah lepas Asar”.

“Set”.

Boring ja aku ada, gaduh dengan awek aku ada, breakup pun aku ada 24 jam sehari aku ada untuk dia tapi bila aku susah dia jarang ada kalau dia muncul pun mesti dah 3 atau 4 jam dah berlalu tak pun dah 2 atau 3 hari. That Amir, memang jenis yang macam tu tapi dia friend yang caring gila. Bila dengar suara dia masa tengah ada krisis dengan ayah ja, mesti nangis meraung-raung kat dia. Dia dengar ja tak bising apa-apa pun.

Tak macam Saif, dia mesti salahkan aku takpun mesti dia kata aku ne annoying gila umur 20 tahun pun nak gaduh dengan ayah ja, tak da kerja lain la dan “I tak mau campur urusan family you.” Aku bukan mintak simpati ka pa. Cuma nak ada orang tolong jadi pendengar terhormat ja sebab dengan bercerita ja aku akan pulih seperti biasa. Atas alasan itu, aku breakup dengan Saif dan aku rasa dah cukup Amir dalam hidup aku. Dah cukup ada bestfriend macam dia. Dah cukup hidup aku lengkap biarpun single tapi ada Amir,walaupun  dia lambat muncul . At least bila lepas nangis-nangis dia mesti buat aku happy balik dan if dia ada benda nak komen pun mesti another day baru dia akan cakap sebab dia tak mau aku rasa dia macam tak boleh harap. Siapa cakap hidup sunyi bila tak da boyfriend?? Bagi aku cukup dengan adanya bestfriend macam Amir. Dah lengkap dah hidup aku.

to be continued.......

sungguh pelik ini kasut



Panas pulak kan hari ini. Kuasa Allah semua tu. tak pa. bila dah cuaca extreme punya panas tiba2 terasa macam nak makan cendol. uissh sedap hingga menjilat jari kaki. ok dah boring-boring cam gini. godek-godek kat dalam google tetiba jumpa la berjenis kasut yang memang pelik. Ada jugak oang yang rajin-rajin nak design kasut yang unik begitu. Agak-agak la kan orang yang design kasut macam tu mesti dia tengah panas dan tetiba dia teringin nak makan cendoi. Lupakan saja tentang cendoi. Ini lagi penting.

fish shoes-kita mulakan dengan selipar ikan ini. sungguh cool. nak tahu kemana anda semua boleh bawak selipar ne?? ke market. sangat sesuai then kalau terputus pun jangan risau spare part merata tempat.



gadget shoes-agak2 kalau p kuliah dalam beg dah padat sangat dengan buku dan macam2 benda lagi. kat sini u all boleh simpan u all punya gadget. hahaha gila cool kalau boring dalam lecture letak MP3 kat situ then layan lagu. cool bebeh


legging shoes- memang menawan hati la bagi those people yang suka berjimat. tidakkah anda nampak ini adalah salah satu cara berjimat.



insect enlocked shoes- pencinta haiwan mesti like habis habisan la. cuba fikir camne kalau aku suka gajah then nak gantikan gajah dengan spider ini. 


croc shoes- the real crocs. sumpah aku tak pakai kalau camne gaya crocs yang aku ada.


reverse shoes- tak sanggup nak pakai kalau macam ne gayanya


banana shoes - unik + menarik.


scenery shoes- pencinta alam punya hak milik.


nike burger shoes- tak nampakkah persamaan dengan kasut nike yang betul?? yummy



 car shoes- gila cool. kalau aku boleh jumpa orang yang design kasut ne. nak suruh dia design mini cooper. sumpah cool gila.

kreatif kan dorang. serius gila punya kretif. kalau nak suruh aku design mana2 kasut kata atas aku prefer kasut yang bentuk makanan tu. menarik. dan korang2 nak tengok tak gaya mutu keunggulan kasut yang memang aku lama dah dok mengidam. 



tadaaa aku tau ni kasut lelaki tapi memang serius aku berkenan gila. memang kalau masuk mana2 kedai kasut serius kasut ne la yang aku akan usha lama. mesti salegirl tu bajet aku nak beli kat pakwe. tak danya, nak beli kat aku la. cantikkan. aku suka tengok orang pakai kasut ne.macam nak p pinjam nak try pakai dua tiga minit.

cantik tak kalau masuk kuliah pakai baju kurung + dengan kasut ne?? mesti tertawan gila.

untuk bakal suamiku yang tak tau berada di ceruk mana. ini salah satu hantaran anda. sapa yang bekenanan nak dapat kasut free yang macam ne. kahwini la saya. merepek.

18 May 2011

adorable sister


Entry kali ini bukan nak cerita pasal mana-mana artis kat dunia ne yang aku suka dan terus nak grab dia jadi kakak or adik serta merta. tak ini cerita pasal adik aku. yeah adik kandung aku. yang memang gila camera dan gila webcam. kemarin kan cuti. So memang dia akan sentiasa melekat depan lappy aku layan cerita CUN!! .korang patut tengok cerita tu sebabnya bes. i admire KUNTOM. Dah tak tau nak bagitau dah berjebon-jebon kali dah si gedik ini layan cerita ini. siang time dia. then malam time aku pulak. Tujuan dia nak email gambar kat uncle atas arahan ayah. so start bluetut sgala gambar masuk lappy. k then email. but the sweet part kat sini. bila aku terjumpa gambar2 sister aku depan lappy.i mean gambar dia berwbcam.sungguh menggedik ini budak. 


can't you see this?? ok ok people mesti akan kata. alah masuk kereta drive sendiri. but this is another kemajuan dalam hidup my sister sebabnya dia dah pandai nak berwebcam dengan gaya membunuh macam ne. bayangkan kalau dia 20 tahun dan publish picture ini.mesti berjuta-juta poeple like. ok dah jadi pendusta besar dah aku. dengan gaya gedik menggedik tu. adorable kan dia. sometimes la. 



gaya seterusnya tapi kurang membunuh cukup nak buat people pening-pening payau saja. dah besar rupanya my sister yang dulu kecik-kecik tidur atas tilam bila bangun waaa sana waaaa sini mintak didukung.sekarang tak payah nak buat khidmat bakti macam tu dah cuma sekarang hanya curah khidmat bakti ajar dia buat homework saja. she big enough now. she's 8. how adorable are her. i know and i'm totally agree that she so adorable. adik sapa.puji la sikit.

gambar ini banyak that why di collage kan.

assalamualaikum. :)

16 May 2011

selamat hari guru



Mesti orang akan kata. kenapa lewat sangat nak wish hari guru neyh. well u know me. dalam sesetengah hal. memang aku suka nak jadi yang terakhir misalnya seperti yang berkaitan ucapan hari lahir dan etc etc. sebabnya bagi aku la kan bila kita jadi yang terakhir macam lagi sweet seperti itu dan mungkin juga kelainan sebab orang selalu asyik nak be the first la apa la. so aku lebih selesa dengan yang terakhir. tapi tapi ada juga disebalik itu misalnya aku terlupa hari jadi atau ucapan apa2 jadi untuk play safe aku akan ulang ayat seperti atas. yang terakhir lebih sweet. maka dengan itu aku gagal untuk menjadi orang pertama yang wish.


16 MAY masa kat tadika. tak berapa ingat sangat tapi yang pasti sibuk nak mak sediakan hadiah untuk cikgu. cikgu pesan bawa snack ka apa2 saja makanan ringan. semua aku turut. 


16 MAY ingat lagi masa primary school memang childish habis r celebrate hari guru. ye ye gedik gedik masa tengok cikgu cikgu buat persembahan. kawan2 menyanyi, berlakon la. eh memang pun aku tak participate langsung. tak da bakat la katakan. makan2 kat class pun cikgu yang uruskan. budak2 lagi kan. bahaya nak buat apa2 pun.


16 MAY ingat lagi time secondary school sambutan lebih matang. mengeluh panjang bila pengetua asyik baca amanat PM. PK baca amanat menteri2. sibuk nak duduk dan hati teruja nak makan. tak sabaq nak foya2. ingat lagi semua tu. tak lupa sikit pun. setiap kali nak hari guru ja aku la yang akan sibuk mengira bajet class. almaklumla bendahari kan. so memang aku la yang akan decide apa yang patut makan on that day.


16 MAY bila aku bukan lagi bergelar pelajar sekolah. sumpah rindu gila nak face situation macam tu lagi. rindu nak pecah2 belon. bawak makanan banyak2. keluar mall beli hadiah. p pekan cina cari coklat and everything. serius rindu gila. memang mimpi hanya tinggal mimpi la kat uni pun nak ada sambutan hari guru.


so semperna hari guru neh. i just want to say. thank you cikgu2 for teaching me, punished me and anything you have done. tanpa anda saya takkan bertapak seperti sekarang. jasa2 cikgu semua akan tetap saya kenang. so nak tunjuk kata aku memang tak pernah nak lupa cikgu2 aku. meh sini aku list semua insan2 yang pernah berjasa tak pernah jemu mengajar aku


TADIKA
CIKGU BASHIROH
CIKGU NORMAH

PRIMARY SCHOOL
CIKGU ZAIMAH
CIKGU NORMA
CIKGU KHAIRUL
CIKGU AISIAH
CIKGU CHE ANAH
CIKGU NORMALA
DATIN NUR ASIAH
TECHE RAIFAH
TECHE LIAN
TECHE ZURITA
TECHE AZURA
CIKGU ZAHID
CIKGU SYUKRI
USTAZH BASHIROH
USTAZH JAMILAH
USTAZH ZAKIAH
USTAZ ASRI
TECHE ROSLINA
CIKGU SH ZAMRUD

SECONDARY SCHOOL
CIKGU YASIN
CIKGU NORMA
CIKGU NORMAH
CIKGU FATIMAH
CIKGU KHADIJAH
CIKGU AINUDIN
USTAZH ASMAWIAH 
USTAZH ZAWIYAH
USTAZAH SITI AISHAH
USTAZAH ADIROH
TECHE HASIBAH
TECHE YUS
TECHE ROGAYAH
TECHE ZAKIRAH
CIKGU MAD NOOR
CIKGU AHMAD
CIKGU NORHASIMAH
CIKGU ALI
MADAM EVELYN
SIR CHAN
MADAM CHUA. 
MADAM WONG
TECHE CHE NORLIA
CIKGU ZAITON
CIKGU HASNI
CIKGU CHE AMAH
MADAM CHOW

dan tak lupa juga kepada semua lecturer UiTM PERLIS. yang pernah mengajar saya. DAIS batch 2009. thanks a lot.

kepada semua insan2 dan semua guru2 di TADIKA MASJID DERGA AL-IRFAN, SK SULTANAH ASMA, SMK CONVENT DAN lecturer2 UiTM PERLIS dan insan2 di atas sekali lagi. jasa2 kalian tidak dapat saya lupakan. sampai akhir hayat. terima kasih cikgu. :)

rasanya ada nama2 cikgu yang tertinggal. sebab ingatan tak berapa nak ingat sangat. biasalah dah lama tinggal.even tak ingat sangat tapi jasa2 cikgu tak pernah nak lupa pn.tapi cikgu kat tadika. surely tak lupa sebab ada 2 orang ja.

SELAMAT HARI GURU

Assalamualaikum.

hye hye :)

assalamualaikum.

hye semua.

sudah lama tidak jumpa jumpa. tak ada lagi dah kisah bergelong ka apa.tak2 yang ne bukan nak buat sambungan dari bergelong tu.sebab semua yang tinggal kat kedah ne semua sombong. hahaha. tak dala.mau nak kena xxxxx banyak kali. ingat lagikah dengan pilot gentleman kita tu??? dia dah buat part time.so memang susah la nak nampak dia tercongok kat rumah aku. ENA AKU DOAKAN SUPAYA ANG CEPAT BERHENTI KERJA. boring sorang sorang kat rumah dan  itu mendorong untuk aku mengekalkan hobi lama. which is tidur tak ingat dunia. dan badan pun terus mengembang tak ingat dunia.

sebenarnya tak da idea pun nak blogging pasal apa, tapi niat dan nawaitu nak jugak menulis.something yang berguna maybe. owhh  yeah tetiba ja idea sudah mencecah awan nano. seperti yang dijangka result final keluar 25 may. dan mungkin 23 24 may aku akan jadi good girl buat semua kerja rumah tanpa ada paksaan, duduk terperuk dalam rumah tanpa ada idea nak keluar makan angin or what so ever. plus aku cuma nak  berserah segala galanya pada MAHA PENCIPTA. oh sangat takut.menggigil.stay kat oversea dengan salji lebat kiri kanan pun tak macam gini. ok tipu tak pernah ada pengalaman pun kat oversea. oleh itu, secara kesimpulannya. aku sangat takut. takut. tak boleh nak elak dah.

semoga aku kuat nak face apa jua result yang bakal aku terima nanti.

gudluck to me and to all friend.

takut.bye

10 May 2011

khasiat petai



Bangun2 tidur ja. adessh macam terus mengidam nak sambal tumis petai dengan udang. ya saya disini tanpa segan silu. i eat petai so what?? memang tak sedar diri la kalu bangun2 tido terus nak order kat mak. "adik nak makan sambal tumis petai" mengada2. then rasa macam permintaan yang tak seberapa jengkalnya ini memang takkan dapat ditunaikan. makan ja wada apa yang mak hang bawak balik. so daripada tak mau nak kebuluq sangat why dont just tenung2 saja gambar2 dia. ok dah makan petai almost 8 years tiba2 hari ini baru nak cari khasiat petai. tak keterlaluan. saya makan dulu baru nak kumpul2 bahan2 ilmu. tak apa. tak salah janji ada

 jadi terencat seketika bila nampak petai kat market

LETS CHECK IT OUT THE BENEFIT OF PETAI INSTEAD OF BAU BUSUK

Petai contains three natural sugars-sucrose, fructose and glucose. Combined with fiber, petai gives an instant, sustained and substantial boost of energy. Research has proved that just two servings of petai provide enough energy for a strenuous 90-minute wor kout. No wonder petai is the number one fruit with the world’s leading athletes. But energy isn’t the only way petai can help us keep fit. It can also help overcome or prevent a substantial number of illnesses and conditions, making it a must to add to our daily diet.

Depression:

According to a recent survey undertaken by MIND among people suffering from depression, many felt much better after eating petai. This is because petai contain tryptophan, a type of protein that the body converts into serotonin, known to make you relax, improve your mood and generally make you feel happier.

PMS(premenstrual syndrome):

Forget the pills – eat petai. The vitamin B6 it contains regulates blood glucose levels, which can affect your mood.

Anaemia:

High in iron, petai can stimulate the production of haemoglobin in the blood and so helps in cases of anaemia.

Blood Pressure:

This unique tropical fruit is extremely high in potassium yet low in salt, making it perfect to beat blood pressure. So much so, the US Food and Drug Administration has just allowed the petai industry to make official claims for the fruit’s ability to reduce the risk of blood pressure and stroke.

Brain Power:

200 students at a Twickenham (Middlesex) school were helped through their exams this year by eating petai at breakfast, break, and lunch in a bid to boost their brain power. Research has shown that the potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert.
Understand that bananas contain lot of potassium too so eat more banana. Just look at those monkeys, they are really active, alert and smart too!!

Constipation:

High in fiber, including petai in the diet can help restore normal bowel action, helping to overcome the problem without resorting to laxatives.

Hangovers:

One of the quickest ways of curing a hangover is to make a petai milkshake, sweetened with honey. The petai calms the stomach and, with the help of the honey, builds up depleted blood sugar levels, while the milk soothes and re-hydrates your system.

Heartburn:

Petai has a natural antacid effect in the body, so if you suffer from heartburn, try eating petai for soothing relief.

Morning Sickness:

Snacking on petai between meals helps to keep blood sugar levels up and avoid morning sickness.

Mosquito bites:

Before reaching for the insect bite cream, try rubbing the affected area with the inside of the petai skin. Many people find it amazingly successful at reducing swelling and irritation.

Nerves:

Petai is high in B vitamins that help calm the nervous system.

Overweight:

Studies at the Institute of Psychology in Austria found pressure at work leads to gorging on comfort food like chocolate and crisps. Looking at 5,000 hospital patients, researchers found the most obese were more likely to be in high-pressure jobs. The report concluded that, to avoid panic-induced food cravings, we need to control our blood sugar levels by snacking on high carbohydrate foods every two hours to keep levels steady.

Ulcers:

Petai is used as the dietary food against intestinal disorders because of its soft texture and smoothness. It is the only raw fruit that can be eaten without distress in over-chronicler cases. It also neutralizes over-acidity and reduces irritation by coating the lining of the stomach.

Temperature Control:

Many other cultures see petai as a ‘cooling’ fruit that can lower both the physical and emotional temperature of expectant mothers. In Holland, for example, pregnant women eat petai to ensure their baby is born with a cool temperature.

Seasonal Affective Disorder (SAD):

Petai can help SAD sufferers because they contain the natural mood enhancer, tryptophan.

Smoking:

Petai can also help people trying to give up smoking. The B6, B12 they contain, as well as the potassium and magnesium found in them, help the body recover from the effects of nicotine withdrawal.

Stress:

Potassium is a vital mineral, which helps normalize the heartbeat, sends oxygen to the brain and regulates your body’s water balance. When we are stressed, our metabolic rate rises, thereby reducing our potassium levels. These can be rebalanced with the help of a high-potassium petai snack.

Strokes:

According to research in ‘ The New England Journal of Medicine ‘ , eating petai as part of a regular diet can cut the risk of death by strokes by as much as 40%.

Warts:

Those keen on natural alternatives swear that if you want to kill off a wart, take a piece of petai and place it on the wart. Carefully hold the petai in place with a plaster or surgical tape!

So, as you can see, petai really is a natural remedy for many ills. When you compare it to an apple, it has four times the protein, twice the carbohydrates, three times the phosphorus, five times the vitamin A and iron, and twice the other vitamins and minerals. It is also rich in potassium and is one of the best value foods around.
So all, please say yes to petai :)
As a closing for this entry. nak ambik kau sambal tumis petai.sumpah terliuq.
I know maria gonna love it too.

BERGELONG PART 2



Hari berikutnya lepas balik dari SMK CONVENT tu. maksudnya hari kemudiannya bergelong untuk kali kedua  hari ketiga sebenarnya. sekali lagi dengan ena melepak lagi kami. kali ini merempit menggunakan moto ena. sebabnya aku malas nak jadi pilot gentleman. malas kerana cuaca. dan maka dengan itu pilot gentleman telah bertukar kuasa. ena menjadi pilot gentleman pada hari itu. menaiki scoot yang berkuasa tinggi berwarna biru dan sangat unik kredibilitinya. bagaikan menaiki buaian pada sesetengah waktu. mari kita sama2 melihat scoot terchenta ena.

naza world
while waiting ena..............



"confius cofius. kita nak p mana ne ena"..aku.(tiba2 ena berhenti kat tengah2 simpang. tekejut den)

"tak pa kta berhenti lu. jom kita pikiaq nak p mana" ..ena (agak r ena tengah2 simpang kot)

"nak p mana ne? aku ikut ang ja. ang yang nak bawa. aku menjadi pengikut yang setia"..aku

"giant jala. nak p beli hadiah ari ibu ja pun. alang dah dekat dah ne. giant jala"..ena.

"ok jom. satg p batu 2 plak kita. tengah2 jalan ne"..aku

dan kami pun bergerakla p GIANT. eehh bukan kat dalam doraemon tu. hehehe. masuk2 ja giant. 

"bedah aku lapaq aiq"..ena
"jom2 aku pun"..aku

kami decide nak makan kat NELSON ja sebabnya nak minum2 ja pun. nak makan dah kenyang. bajet nak order cappucino ice. tapi confius tu cappicino blended ka aiskrim ka apa. nak tanya malu. ego. bajet semua nak tau.jadi macam ne. hasilnya jus kiwi. ambik hang sampai rm 3.50. bajet ingat an ada la buah kiwi kat situ ka. gelas tiptop punya cantik tapi...

straw ja cantik.meyesal den.ais pun sikit.kedekut.suam2 kuku g aiq neh.geram



hidangan seterusnya fries. lama tunggu. agakla kan ingat an dia bagi satu mangkuk besar ka apa sebabnya tunggu sampai berjanggut kot.


then baru fries sampai.nasib panas lagi.kalau dah sejuk memang membara.


dalam 20 minit camtu ne la hasilnya.maki2 hamun pun makanan tetap habis....errrkkk.sungguh tak sopan. kenyang.alhamdulilah.



nampak purse basaq2 tepi tu?? nak p shopping pulak. mak pesan yer. guna duit sendiri. bangga tak? agak r. tapi sebelum berangkat snap picture dulu. hobi kan.




secara kebetulan dua2 pakai baju same2 colour. seterusnya...


kemudian pulang. ehhh..tak habis lagi.ada lagi neh.. sementara menjadi pengikut setia kepada pilot gentleman. boring rupanya jadi pembonceng. so masa ena tengah kusyuk melaksanakan tugas. 

"ena senyummm"...aku jerit kuat...nah hasilnya


lepas tu masih boring. jeng.jeng.jeng


cubaan pertama menjadi.cun ja. maka dengan itu

"ena cepat aku nak tangkap gambaq kita neh"..aku
"sat2 aku nak angkat peace"..ena


sungguh tak berhemah pilot gentleman ne. risiko kemalangan sangat tinggi peratusnya, astagfirullah al azim.jangan buat macam ini lagi ena. merbahaya. wth wada.hehehehehe. untuk memuaskan hati kedua2 pihak dan sebagai penutup entry kali ne. nah saya jamukan anda2 dengan gambar kami berdua. atas moto.dengan tahap keselamatan yang sangat kebal.tapi tidak kepada ena.dia masih memperjudikan keselamatan dia kepada bahaya.



Assalamualaikum :)