26 March 2011

KENAPA MESTI DIAmalam ne nak mulakan entry dengan first word kat post title lagi kah?? oh no no no. nak emo dan nak luah perasaan sikit. ok kepada sesiapa yang terasa dia sangat bahagia dan mood happy2 ja selalu. diminta tuan2 dan puan2 sekalian cuba pusing sikit ke darjah yang sedih2 emo neh. kalau tak mau. silakan buat benda lain. jangan buang masa nak baca sebabnya kalian2 takkan faham sebab anda semua tengah bahagia. ok emo sudah start. haissssyyhhh

kenapa entah. kalau cerita ni tak dibuka kat mana2 pasti benda ne takkan berlaku. ne la masalah kepada tuan punya badan. benda yang jadi hanya beberapa saat tapi effect dia akan emo berhari2 dan mungkin juga akan makan masa selama berminggu2 seterusnya kepada bulan2 dan mungkin juga sepanjang hayat. ya sumpah kalau dah nama SITI MAWADAH yang terkena tempias atau buat2 sengaja nak bagi kena tempias bab2 suka duka suka kat orang ne. effect camne la kalah orang mati kucing. oh i bukan benci kucing but i geli dengan kucing.

kenapa entah mesti nak kena ada dia. alamak kacau wa punya study tuh. macam nak buat pengakuan berani mati ja. wada suka _______ . mau malu dan terperuk dalam gua tujuh keturunan. tapi kalau keturunan2 tu semua dari dia. ok tak payah nak malu. pernah tau one my secondary school buat benda yang sama. dia dengan berani mati nya confess kat guy tuh yang dia da lama minat kat guy tu since kecik lagi. dan still sampai sekarang. guy to tolak at first but he accept then. sumpah teringin gila nak jadi camtu.tapi sayangnya i takda perasaan berani mati nak buat macam tuh. dan ego fullstop.

sebab perasaan jugak la diri ne dah pandai jadi sombong. gaya konon buat muka eksyen. tak mau tegur orang dok sorang2. dan mata gelabah biawak bila dia ada dekat. sumpah tak selesa. rasa terasing gila but all those perasaan aku sendiri yang create. people tak tau tapi aku tau. aku yang rasa. perit.

dulu aku suka dia. then tersangatlah benci sebabnya menyampah dengan perangai dia yang pilih bulu. nak cari awek yang cun2 ja. dan apa ja yang dia nak buat kecantikan mesti di tempat yang pertama. kenapa entah nak kena macam tu.rupa tu penting kah?? sebesar kuman benda yang dia buat boleh dengan tiba2 aku syok habis kat dia. masalah sekarang sapa yang buat bagi aku suka dia balik dari benci gila2 tu. diakan??


kalau nak padankan aku dengan dia memang la macam langit dengan bumi. macam tanah dengan awan. macam kepala ke kaki dan macam kapal terbang dengan basikal. tapi macam mana nak kawal hati dan perasaan bila tiba2 nak tersuka kat dia balik. dah cuba sepak terajang halang segala macam hal tapi tak boleh. dan semakin hari aku semakin menyampah bila langsung tak boleh lupa dia. kan best kalau ada doraemon.

terlalu banyak yang aku telan. yang aku nampak yang aku rasa yang aku kena buat. semuanya aku dah rasa. semuanya demi dia. bodoh.

sampai bila2 pun takkan ada yang tau selagi bom dalam badan neh tak meletup dan kalau ada yang tau pun kalau yang baik doakan yang terbaik untuk diri ne dan kalau dia tau, peluang untuk diterima dan menyulam kasih. tipis dan bocor terus. tak da. kosong. bukan aku pilihan dia. dan kalau aku cantik mungkin harapan kembali cerah. tapi sebaliknya. perlu ka nak cantikkan diri yang memang tak cantik ini demi dia. tapi taklah sampai terfikir nak buat camtu. biar dia accept siapa diri aku sebenarnya. he knows me well.

tolonglah YA ALLAH lenyapkan dia dari kotak fikiran kalau bukan dia untuk hati ini. dah tak dapat kawal dah.

kenapa entah tiba2 nak jadi camne. sebab tadi baru usha dia. lorh yang p gatai usha pasepa. nak buat cena dah tak sedaq.

soalan masih lagi tak terjawab dan tak tertanya pun. KENAPA MESTI DIA?? kerja hati dan perasaan mana nak tau. siapa yang boleh duga.

terlalu rindukan zaman kanak2 sebab dia ada.dekat.

assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment